Projecten

Selectie van gesteunde projecten

Vervolgstudie Cello bij Michel Strauss

Het leen ondersteunde, voor ongeveer anderhalf jaar, een celliste uit Franeker voor een vervolgstudie Cello bij Michel Strauss in Parijs. Hiervoor was zij cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen en finaliste van het Prinses Christina concours.

Promotie in International Peace Studies

Extra bijzonder was de tweejarige steun voor een promotie in International Peace Studies with a specialization in ethics of war aan het Trinity College te Dublin. De promovendus betrof een rechtstreekse afstammeling van de grootvader van Abraham Frederik van Schurman, naamgever van het leen.

Master in Humanitarian Action

We ondersteunden een studente uit de regio Franeker voor het volgen van een NOHA-master (Network on Humanitarian Action) in Upsala. Het betrof een master van een half jaar met een specialisatie in conflict resolution, peacebuilding and religion.

Trainees Tall Ships Race

A.F. van Schurman-Leen financierde twee traineeships bij de Tall Ships Race te Harlingen. De trainees, twee middelbare scholieren en lid van de Zeeverkenners te Leeuwarden, voeren mee van Scandinaviƫ naar Harlingen.